top of page

לא אחת חוויתי שבני זוג מגיעים אלי כשפנייתם המוצהרת היא על קשיים עם ילדיהם אך במהלך המפגשים  מתברר שמוקד הקושי הוא במערך הזוגי או ההורי. לכן, חשוב ביותר להבין את הדינאמיקה המשפחתית, הזוגית וההורית. זאת כדי לדעת היכן ומהם הקשיים, מה הן הסיבות והנסיבות, ומה הם הדרכים והאמצעים לסיוע. זאת כדי שבני הזוג והמשפחה יחוו אווירה תומכת, מפרגנת ואמפאטית זה לזה.

 

המערכת המשפחתית משפיעה ומעצבת את ההתנהגות והאקלים של הפרט ושל המשפחה בכלל.

אני מאמינה שלעתים הקושי של הפרט במשפחה משקף את הקונפליקט  והבעיה המשפחתית והמערכתית, המשפיעות ומשליכות על הפרט ועל המערך המשפחתי בתחום   הרגשי והתפקודי.

במהלך הטיפול המשפחתי העבודה מתמקדת בכל הקשרים הרגשיים במערכת: הקשר הזוגי, ההורי, קשר הורה-ילד, הקואליציות המשפחתיות והמשפחה המורחבת.

 

במפגשים מתאפשר לבני המשפחה להעלות באווירה אמפאטית ותומכת את כאבם, בדידותם, תסכולם ונושאים נוספים שעד כה לא זכו לשיח, לדיאלוג ולהקשבה במישור המשפחתי.

 

במפגשים בני המשפחה לומדים ורוכשים ידע וכלים לפתח הקשבה אמפאטית לאחר ולגלות את כוחותיו וכוחות המשפחה. כמו-כן, בני המשפחה לומדים לשנות את דפוס ההתנהגות המקבע אותם במצב של כעסים ואי מוטיבציה לחיות זה לצד זה, למצב המאפשר הקשבה, שיח והבנה,  ומסייע בעיקר להיות מאושרים כפרט וכמשפחה.

מתי כדאי להגיע לטיפול משפחתי:

*קשיים בתפקוד המשפחתי וויכוחים בין ההורים לגבי חינוך וגידול הילדים, וכשהילדים מעורבים ומתערבים במערך ובקונפליקטים בין ההורים וקיימים  קואליציות משפחתיות.

*במצבי משבר וקשיים בתפקוד המשפחתי וההתמודדות :חולי פיזי או נפשי, מוות במשפחה, פיטורין או פרישה מהעבודה,משבר כלכלי, התעללות, גירושין, טראומה ועוד.

*קשיים עם מעברים כגון מעבר מקום מגורים מעבר אחד מבני המשפחה.

*קשיים או אי הסכמות בין הורים מבוגרים לילדיהם לגבי סיוע ועזרה כספית או טיפול בנכדים או לחלופין סיוע בהורים המבוגרים וסיעודיים  ותחושת חוסר הצדק המלווה חלק מבני המשפחה מה שגורם לא במעט מקרים להתמרמרות, מריבות ואף לניתוקים.

*קונפליקטים בין הורים לילדים סביב כסף,רכוש וירושות.

*בעיות ודפוסים בלתי רצויים במשפחה כגון: התמכרויות,אלימות, התמודדות עם מחלה כרונית במשפחה הבאות לידי ביטוי בהתנהגויות :שתיקות, ניתוקים וחוסר שיתוף .

*משפחות לאחר נישואים שניים כשהמטרה  התארגנות  לחיים החדשים והתמודדות בקשיים.

 

כלים טיפולים: יכולת לנהל דיאלוג המכיל הקשבה, חמלה ואמפטיה המבוסס על הדיאלוג האימגו וכן קלפים טיפולים.

 

טיפול משפחתי

רוצים הדרכה? צריכים ייעוץ?
השאירו פרטים ואשמח לחזור אליכם!

תיאור מקרה

הורים ושלושת בנותיהם (שתי בנות נשואות)  הגיעו לטיפול בשל קשיים בדינאמיקה וניתוקים בקשר.

הסיבה הגלויה עימה הגיעו היא החשש שלבת הצעירה ההורים ישאירו ירושה גדולה יותר.

השיחות התקיימו ללא בני הזוג של הבנות מאחר ומה שעלה במפגשים אלו הן תחושות שהבנות חשות עוד מהילדות. התחושה העיקרית היא ששתי הבנות הבוגרות יצרו יחד מעין קואליציה נגד הוריהם ואחותם הצעירה.

במהלך המפגשים הביעו הבנות הבוגרות  את מה שחוו והרגישו לאורך שנים: שאינן אהובות ולא רצויות ואילו אחותם היא הבת המרצה והמועדפת. התחושה היא שהבת הצעירה קיבלה תמיד יותר מהן ואף על חשבונם.

כיום שגדלו הביעו את תחושתם הבלתי מודעת בדרך של התחשבנות והענשת הוריהם ואחותם הצעירה בדרך של  ניתוקים והימנעות מלבקר את הוריהם ואף להימנע מביקור הנכדים.

במהלך המפגשים נוצרה תחושת אמון וביטחון כך שהבנות הצליחו להביע את החששות והפחדים מהיותן לא אהובות ולא רצויות. מנגד, הוריהם והאחות הצעירה יכלו להקשיב ולהכיל מבלי לשפוט ולבקרן. בנוסף, ההורים חזרו ואמרו לבנותיהן כמה הן אהובות ומוערכות ועד כמה הם כמהים לקשר נקי ואמיתי עימם ועם נכדיהם.

 

  M.A  מרסל ארמי

טיפול פרטני, זוגי  ומשפחתי

מדריכת מטפלים מוסמכת

bottom of page